Even voorstellen: Timo van Veldhuizen

Het team van HORA Barneveld groeit! Een paar maanden geleden werden we versterkt door Timo van Veldhuizen, die stiekem altijd al een oogje op HORA had. We willen natuurlijk graag dat je je op je gemak voelt als je onze showroom bezoekt, dus daarom stelt Timo zich in deze blog even voor.

Ik zat eigenlijk al in de meubelbranche. Voor een aantal meubelmerken was ik eindverantwoordelijk op het gebied van grafische ontwerpen, de (online) marketing en het drukwerk. HORA kende ik natuurlijk al, als liefhebber van mooie meubels en mooie spullen in het algemeen. Stiekem had ik dan ook wel eens in de showroom gekeken; ik zei altijd tegen vrienden en familie dat ik er zou solliciteren als er een vacature vrij zou komen.

Een no-nonsense organisatie

En zo geschiedde… Opeens kwam er een vacature voorbij en naar aanleiding van mijn reactie kwam ik in gesprek met Matthias en Rudi. Een heel leuk, positief gesprek. Ik kreeg het gevoel dat HORA een no-nonsense organisatie is, waar ik goed tussen pas, met een toegankelijke en collegiale manier van omgang naar elkaar.

Het eerste aanspreekpunt voor klanten

Ik ben aangenomen voor het sales- en designteam, waar ook Matthias, Julie en Geert-Jan onder vallen. Wat we vooral doen, is mensen zich welkom laten voelen in de showroom. We zijn het eerste aanspreekpunt als je hier binnen komt lopen. Daarnaast werken we met de klant aan projecten en geven we – met behulp van 3D-renders – advies op maat. Dat gaat als volgt: de klant komt binnen met een probleem, of een wens, en wij gaan vervolgens de meubels, stoffen en kleuren uitzoeken en een mooie samenstelling maken. Zo maken we dan een eindpresentatie op maat, waarbij ik ook het intekenen van de 3D-situaties bij klanten voor mijn rekening neem.

Een band opbouwen met de klant

Wat ik heb gemerkt, is dat je bij ieder klantcontact eerst erachter moet komen wat voor een klik je met de klant hebt. Uiteindelijk is dat niet meer dan een kwestie van kennismaken, rustig met ze in gesprek gaan en vragen wat hen hier brengt. Sommige klanten willen alleen inspiratie opdoen, anderen zijn op zoek naar iets specifieks of een oplossing voor hun probleem. Zodra het daadwerkelijk een project wordt, probeer je zoveel mogelijk over iemand te weten te komen. Dan gaat het dus bijvoorbeeld ook over privézaken, over huisdieren, over hoe ze wonen, zelfs over of er bepaalde allergieën in huis zijn. Je wilt natuurlijk niet dat je met stoffen gaat werken waar de gezinsleden allergisch voor zijn.

Een klein, hecht team

Toegegeven, ik vond het wel spannend om aan de slag te gaan bij HORA. Dankzij mijn grafische achtergrond had ik wel al ervaring met grafische programma’s, maar 3D-ontwerpen was helemaal nieuw voor me. Ik was dus wel enigszins zenuwachtig om deze nieuwe materie te gaan leren. Gelukkig merkte ik al snel dat er echt een familiegevoel heerst hier: men is echt niet te beroerd om elkaar af en toe te helpen, om met banken te sjouwen of containers leeg te halen. Dat moet ook wel, want het kan best hectisch en echt hard werken zijn: het is een klein team en we doen alles samen. Maar het is heerlijk, elke dag werken met de meest prachtige meubels en mooiste merken, zeker voor zo’n liefhebber van design als ik.

Persoonlijke voorkeur

Als het gaat om interieur, dan heb ik een voorkeur voor strak en licht, maar ik hou ook van contrasten. Ik vind ‘durf’ wel mooi in een inrichting: een felgekleurd meubel voor een wat donkerdere wand zetten, of kleuren durven te gebruiken die niet per se in de rest van het huis terugkomen. Het is daarbij wel belangrijk dat het een geheel blijft. Dat is ook waarvoor we hier bij HORA staan: het moet van begin tot eind kloppen, het hele plaatje.

Favoriete meubels

  1. De Vitra Lounge Chair & Ottoman van Eames
  2. De Floyd bank van Living Divani
  3. De Storage garderobekast van Porro